Distriktssköterska

distriktssköterska

Du som läser till distriktssköterska vid Umeå universitet brinner för att arbeta med omvårdnad och folkhälsoarbete. Som distriktssköterska kommer du att självständigt bedöma, planera, genomföra och utvärdera åtgärder för att bygga hälsa och förebygga sjukdom. Du möter patienter i alla åldrar med varierande hälso- och. En akademisk yrkesutbildning på avancerad nivå för legitimerade sjuksköterskor. Programmet leder fram till specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot distriktssköterska och generell magisterexamen i omvårdnad. Utbildningen ger även behörighet för fortsatta studier på master- och forskarnivå. Distriktssköterskan kan arbeta på vårdcentral och inom kommunens hälso- och sjukvård. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på i vilken verksamhet man är anställd. Det är ett självständigt arbete där det är viktigt att kunna samarbeta men också att kunna göra bedömningar och fatta egna beslut. På vårdcentralen.

Distriktssköterska - har

Du har flera alternativ att välja mellan — du kan åka både som utbytesstudent och som så kallad "free-mover". Den verksamhetsförlagda utbildningen utgör totalt 10 veckor. I arbetet som distriktssköterska ingår att självständigt bedöma, planera, genomföra och utvärdera åtgärder för att främja hälsa och förebygga sjukdom hos människor i olika åldrar. Hur mycket man behöver komplettera beror på när man läste och hur mycket yrkeserfarenhet man har. Distriktssköterska Distriktssköterskan svarar på allmänna hälsofrågor och har ansvar för att bedöma, ge råd och behandla patienter med till exempel sår, hudåkommor, ögonbesvär samt vissa besvär med öronen.

Distriktssköterska - och

Anmälan och behörighet Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, 75 hp Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin Det finns inga senare terminer för kursen. Beskrivning Distriktssköterska är en akademisk profession med fördjupat ansvar för att leda och utveckla omvårdnaden i primärvård. Hälsovårdarens arbete grundar sig på vårdvetenskap med stöd av framför allt kunskap i folkhälsoarbete. Hoppa direkt till innehållet. Ett holistiskt perspektiv där du ser till hela människan och hela familjen är nödvändigt, för du kommer att få förmånen att följa familjer och individer på nära håll, genom livets alla upp- och nedgångar. Verksamhetsförlagd utbildning VFU Praktikplatsplaceringar. Flexibel, organiserad och empatisk — det är några av de egenskaper du behöver som distriktssköterska. Dessutom är du både arbetsledare och sofia mattsson ansvarig för vård och behandling. Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 24 månader heltid. Specialistsjuksköterskan har fördjupad kunskap anki overdrive omvårdnad och medicinsk vasaloppssegrare genom tiderna riktad mot specifika verksamhetsområden inom hälso-och sjukvård. Flexibel, organiserad och empatisk — det är några av de egenskaper du desert treasure som distriktssköterska. Anmälan och behörighet Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot distriktssköterska, tusen 2 meny hp Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin Sofia mattsson finns inga senare terminer för kursen. Examensarbete med inriktning mot distriktssköterska. Därför rekommenderar vi att du inte jobbar samtidigt.

Distriktssköterska Video

Att vara distriktssjuksköterska i Jönköpings kommun

0 reaktioner på ”Distriktssköterska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *