Swedenhielms

swedenhielms

Hemma hos professor Rolf Swedenhielm leder hushållerskan Marta Boman den stora rengöringen med två hjälpgummor. Marta är syster till Swedenhielms framlidna hustru. Vi träffar Rolf jr bläddrande i en morgontidning för att se om fadern har någon chans att få årets Nobelpris i fysik, men han ser ingenting som skulle. Med filmen Swedenhielms har svensk filmproduktion för första gången på många år icke blott internationell standard, utan till och med hög internationell standard." Även i Stockholmstidningen fick filmen bra kritik och dess filmkritiker Robin Hood skrev om Gösta Ekman i huvudrollen: "Visst blir han smått teatralisk ibland,  ‎Rollista i urval · ‎Kritik · ‎Musik i filmen. På juldagen bjuder SVT på en klassisk svensk komedi, Hjalmar Bergmans ”Swedenhielms” i regi av Baker Karim. Sven-Bertil Taube och Harriet Andersson spelar de två paradrollerna, vetenskapsmannen Rolf Swedenhielm och hushållerskan Marta Boman. De är omgivna av bland andra Cecilia Frode. swedenhielms

Swedenhielms - frstr inte

Om makarna Otto och Anna Quangels lågmälda kamp mot nazismen. Här hittar du pärlor ur Sveriges Radios stora drama-arkiv. Flickan i frack Hjalmar Bergman. Familjen står på gränsen till konkurs och det enda hoppet är att professorn får nobelpriset. Prova att använda en annan webbläsare, uppdatera till en nyare version eller använd mini.

Swedenhielms Video

Ingmarsarvet (Gustaf Molander, 1925) (Sw, En subs)

Swedenhielms - kan

Efter Hjalmar Bergmans komedi från Bodakungen  · Thomas Graals myndling  · Amatörfilmen  · Mälarpirater  · För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Ensam i Berlin av Hans Fallada Fre 01 dec kl Ett avsnitt från Drama-arkivet i P1. Komedien I Stig Larsson.

0 reaktioner på ”Swedenhielms

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *